بانک اطلاعاتي دانشنامه معماري ايران تهيه مي‌شود

رييس پژوهشکده ابنيه و بافت در گفتگو با ميراث آريا (chtn ) ضمن بيان اين مطلب افزود: در اين دانش‌نامه جمع آوري تمامي مسائل مرتبط به موضوع معماري ايران شامل تاريخ، کتاب‌ها، متون تاريخي، معرفي شيوه‌هاي مختلف تزيينات بنا، سازه و شکل‌هاي موجود در حال انجام است.

احمد خوشنويس گفت: در هفته آينده جلسه‌اي با حضور رياست پژوهشکده حفاظت و مرمت در فرهنگستان هنر برگزار و گزارش نماينده فرهنگستان هنر ارائه شد.

وي با اشاره به اينکه براساس گزارش‌هاي موجود در تمامي ابعاد نرم افزار خاصي براي تنظيم گزارشات بدست آمده اضافه کرد: براين اساس گزارش‌‌هاي ياد شده بسيار عميق و قوي در حال تدوين است.

وي در ادامه تاکيد کرد: پژوهشکده صلاح ديد براي وجود مواردي يک بانک اطلاعاتي از اماکن فرهنگي در برنامه‌ريزي‌هاي خود داشته باشد . در اين راستا نهادهاي مختلف در سازمان بنا بر شرح وظايف خود به اشکال مختلف، اماکن مختلف ميراثي را طبقه بندي کرده‌اند.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي نمونه در مجموعه معاونت ميراث دفتر ثبت و حريم‌هاي تاريخي، سري کاملي از تعداد 22 هزار مجموعه‌اي ثبت شده به صورت شناسنامه‌اي تهيه کرده است.

رييس پژوهشکده ابنيه و بافت اضافه کرد: البته اين رقم در مقابل اعدادي مثل 500 هزار تا يک ميليون بنا که به نظر متخصصان برآورد کرده اند بسيار ناچيز است.

خوشنويس اضافه کرد: همچنين دفتر مدير کل بناها و محوطه‌ها نيز در حال بررسي و جمع آوري اسناد و مدارک از بناهاي مختلف است. مرکز اسناد و مدارک سازمان نيز به عنوان قدرت مرکزي، نيازمند است تا اين اسناد را به صورت کامل طبقه بندي کند.

وي با اشاره به اينکه در اين راستا معاونت فرهنگي در استان‌ها نيز دارايي‌هاي فرهنگي خود را منتشر مي کنند گفت: در حالي که پژوهشکده باستان‌شناسي در تهيه نقشه باستان شناسي در حال بررسي ثبت حريم اين آثار بر روي نقشه است به نظر مي‌رسد اين جريانات به صورت شبکه رايانه‌اي به يکديگر متصل نيستند بنابراين پيشنهاد جمع آوري يک بانک اطلاعاتي براي کمک به تنظيم طبقه بندي گزارشات بايک نرم افزار مشترک را ارائه کرديم.

وي ادامه داد: براين اساس در برنامه‌ريزي‌هاي آينده تمامي اطلاعات توسط مسئولان و متخصصان در اختيار دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشي قرار خواهد گرفت.البته تهيه اين نرم افزار نيازمند شناسايي شاخصه‌هاي مختلفي است.

به گفته خوشنويس طي جلساتي با رياست پژوهشکده حفاظت و مرمت اين برنامه‌ريزي در حال پيگيري است . از سوي ديگر هم اکنون در حال جمع آوري اين شاخص‌ها هستيم تا تمامي اين جريانات را از طريق يک نرم افزار مشترک به يکديگر مرتبط کنيم.

وي در پايان تاکيد کرد: البته به دليل گستردگي و وسعت اين برنامه دانش‌نامه معماري در طول سال‌هاي آينده به اتمام خواهد رسيد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387051941